کارگاه تخصصی عرفان های نو ظهور در کارگاه آموزشی هنر دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه محقق برگزار شد، در این مراسم که جمعی از دانشجویان ادیان و عرفان حضور داشتند، آقای دکتر غفاری با حاضران به گفت‌وگو پرداختند.

آقای دکتر غفاری با بیان تاریخچه ای از گرایشات به دین از رنسانس به بعد که مبتنی بر جهان بینی تجربی و عقلگرایی مفرط بود،به کم رمق شدن دین در این مقطع اشاره کرد. اما روی آوردن دوباره ی بشر به معنویت، این اندیشه که صرف توجه به عقل گرایی نمی تواند به تنهایی راهی برای نیل به سعادت باشد را عامل انگیزشی و ارجاع به معنویت دانستند.

ایشان با اشاره به فرموده حضرت امام رحمه الله که:« من صدای شکستن استخوان های کمونیسم را میشنوم» تصریح کردند که جریان ها و نظام های ضد دینی به تدریج در حال فرو ریختن و اضمحلال هستند.

درادامه، آقای دکتر غفاری کم توجهی نسبت به عرفان اسلامی را عامل اصلی گرایشات جدید به باور ها و عرفان های به اصطلاح نو ظهور دانستند. به تعبیر مقام معظم رهبری: «در این آشفته بازار،هر کالای بدلی را می توان عرضه کرد و تشخیص اصل از بدل،مشکل شده». در این راستا ایشان از مهجوریت واژگانی چون، عرفان، عدالت، حقوق بشر سخن به میان آوردند و التقاط این مضامین را در راستای مصادره به مطلوب کردنشان امری مرسوم و معمول دانستند.

آقای دکتر غفاری پاره ای از ویژگی های عرفان های نو ظهور مانند اعتقاد به تناسخ، عزلت نشینی،تبلیغ پلورالیسم، ترویج بی بندو باری جنسی و در کل شریعت گریز بودن و آسان گیری در امور شریعت را برشمردند.

در انتهای این نشست، آقای دکتر غفاری به سئوالات حاضران پاسخ گفتند.

گفتنی است این کارگاه روز سه شنبه هفتم اردیبهشت ماه برگزار شد.